четвер , 28.03.2024

У Франківську зіткнулися легковик та автобус – 8 осіб постраждали (ФОТО)

На щастя, травми відносяться до легких тілесних ушкоджень, а через ДТП слідчі відкрили кримінальне провадження і з’ясовують всі обставини.

ДТП сталася 19 травня о 13:14 в Івано-Франківську. На вул. Хоткевича зіткнулися автомобіль «Сузукі» і маршрутний автобус № 30. Поліцейські встановили, що 45-річна водійка легковика виїхала на смугу зустрічного руху і врізалася в автобус, яким керував 32-річний чоловік.

Встановлено, що в автобусі перебували двадцять осіб, з них семеро потерпіли внаслідок удару. Їх доставлено до лікарні і станом на 20 травня відпущено по місцю проживання з легкими тілесними ушкодженнями. Вік потерпілих різний: від 8 і до 74 років.

Щодо травм, то йдеться про забій м’яких тканин і струс головного мозку. Крім того, з переломом ключиці до медзакладу звернулася керманичка легковика, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

За фактом аварії відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) ККУ.

За це порушення передбачено покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.