п’ятниця , 29.03.2024

У Польщі українські заробітчани вийшли на акцію протесту – близько 150 працівників не отримали зарплату

Протест працівників з України на м’ясокомбінатах Генрика Кані у Сілезії триває з вівторка

Працівники з України, які працюють на заводах м’ясних виробів у Пщині та Ґочалковіцах-Здруї у Сілезькому воєводстві, не отримали зарплат за останні два місяці роботи.

Представники компанії відповіли, що гроші на виплати були перераховані в агентство працевлаштування, яке найняло українців. Установа стверджує, однак, що останній грошевий переказ надійшов на зарплати в березні.

Протест працівників з України на м’ясокомбінатах Генрика Кані триває з вівторка. Справа невиплати зарплат стосується приблизно 150 працівників.

Прес-служба компанії Генрика Кані в коментарі порталові Onet наголошує, що «спір і непорозуміння, які виникли, є суто ділового характеру. Це спір на лінії фірма – агентство працевлаштування».

«Нам шкода, що співробітники агентства теж стали стороною (в цій суперечці – ред.), і що агентство не заплатило їм зарплату за квітень. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб допомогти вирішити ситуацію якомога швидше», – читаємо у відповіді компанії.

У справі залучено повітове староство у Пщині і тамтешнє управління праці, яке заявляє про готовність допомогти в пошуку іншої роботи тим, хто досі працювали на м’ясокомбінаті.