четвер , 28.03.2024

У Коломиї валютний міняйло кинув клієнтів на 2,6 мільйонів гривень

Жертвами коломиянина  стали десять  громадян, які вирішили обміняти українські гривні на іноземну валюту «за вигідними умовами».

У результаті зловмисник збагатився близько на  2 мільйони  600 тисяч гривень. За скоєне чоловіку загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

З кінця грудня минулого року по теперішній час  до місцевої поліції звернулися мешканці Коломиї із заявами про притягнення до відповідальності чоловіка, який обманним шляхом заволодів їхніми заощадженнями.

У ході досудового розслідування, розпочатого за ч. 2,3,4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, слідчі встановили особу зловмисника – це 42-річний коломиянин, приватний підприємець.

Під час санкціонованих обшуків за місцем мешкання зловмисника правоохоронці виявили та вилучили документи, мобільні телефони, а також записи з інформацією про отримання грошових коштів від потерпілих. Наразі правоохоронці встановлюють  також інших учасників, яких фігурант використав у своїх злочинних намірах.

З’ясовано, що чоловік отримував грошові кошти від  потерпілих, під приводом обміну їх на іноземну валюту за вигідними цінами, але за деякий час перестав повертати кошти.

22 травня правоохоронці оголосили чоловіку про підозру у вчиненні злочину, за який передбачено до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід.