п’ятниця , 29.03.2024

Під час пожежі літака у московському аеропорту загинула 41 людина (ВІДЕО)

Із 78 осіб, які перебували на борту Superjet-100, який здійснив аварійну посадку у московському аеропорту “Шереметьєво”, загинула 41 людина, включно з одним членом екіпажу.

Про це повідомляє “Интерфакс” з посиланням на представника Московського міжрегіонального управління слідчого комітету на транспорті Олену Марковську.

“Загинула 41 особа”, – сказала Марковська журналістам.

Зазначається, що аварійно-рятувальні роботи на місці катастрофи в “Шереметьєво” завершені.

“На даний момент завершені аварійно-рятувальні роботи. Служби аеропорту почали проводити заходи по буксируванню повітряного судна і ліквідації наслідків події”, – повідомили “Интерфаксу” в прес-службі аеропорту.

Джерело агентства повідомило, що основною причиною загибелі людей у хвостовому відсіку Superjet-100, який загорівся під час посадки в “Шереметьєво”, стала спроба деяких пасажирів дістати з багажних полиць свої речі.

“За попередніми даними, з опитування очевидців випливає, що коли літак вдарився об землю і загорівся, деякі пасажири стали в паніці діставати свої речі з полиць. Це ускладнило евакуацію людей з задніх рядів літака і вони загинули у вогні”, – сказав співрозмовник видання.

Водночас офіційний представник “Аерофлоту” Максим Фетисов заявив, що пасажирів аварійного Superjet евакуювали майже в 1,5 рази швидше, ніж потрібно за нормативами.

Нагадаємо, у неділю пасажирський літак SSJ-100, який прямував до Мурманська, загорівсяпри аварійній посадці в аеропорту Шереметьєво в Москві.

За фактом аварійної посадки і загоряння літака порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 263 КК РФ (“Порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що спричинило з необережності смерть двох і більше осіб”).

Джерело: “Українська правда”