п’ятниця , 29.03.2024

Опади на Прикарпатті не припиняються – вулиці знову заполонила вода (ФОТО)

Сьогодні, 30 травня, на Прикарпатті вкотре вирує негода.

Нагадаємо, через значний дощ, гроза, град, а також шквалисте посилення південно-східного вітру 15-20м/с. на Івано-Франківщині навіть знову оголосили штормове попередження, пише ГК.

Управління ДСНС України в Івано-Франківські області повідомляє про такі наслідки сьогоднішньої стихії:

  • 0 15:55 через сильні дощі та підтоплення дороги тимчасово зупинили рух тролейбусного маршруту № 4 в с. Угринів Тименицького р-ну.
  • внаслідок опадів спостерігаються локальні підтоплення в Коломийському районі: смт. Печеніжин та с. Марківці. Зокрема, в Печеніжині підмило автомобільний міст на дорозі місцевого значення у напрямку с. Молодятин.
  • у селі Олеша Тлумацького району внаслідок підняття рівня води в р. Будзин підтопило приватні дворогосподарства. На місце виїхали надзвичайники.

Загалом 30 травня рятувальники здійснили вісім виїздів для надання допомоги населенню по ліквідації наслідків негоди, з яких: 1 виїзд на розпилення дерева в Калуші та 6 виїздів на відкачування води з підтоплених територій в місті Калуш, Надвірна та селі Олеша Тлумацького району.

В поліції Івано-Франківської області інформацію доповнюють, зазначаючи, що у Марківцях підтоплені три господарства, в смт. Печеніжин – одне і два пішохідні мости, у Молодятині – дорога через потічок. Для великогабаритного транспорту обмежили рух на трасі місцевого значення у Печеніжині в сторону Молодятина.

Наразі мешканців тих будинків, які потерпають від негоди евакуювали.

Жителі населених пунктів, які потерпають від негоди, діляться світлинами та відео з місця події.

Зокрема, Андрій Бойцун опублікував фото із села Перерісль Надвірнянського району, на яких видно, що дорогою тече вода, а людські подвір’я – підтоплені.

Не кращою є ситуація і в місті Коломия. Місцевий мешканець Roman Kubaievych розмістив у соціальній мережі “Фейсбук” фото та відео з вулиць Міцкевича та Староміської, де стихія також почала набирати обертів.

Фото – Андрій Бойцун

Фото – Roman Kubaievych