п’ятниця , 29.03.2024

Смертельна аварія у Карпатах: керівник рафтинг-клубу чекатиме суду під домашнім арештом

У понеділок, 6 травня близько 11:30 години у селі Бистрець, що у Верховинському районі, вантажний автомобіль злетів з обриву висотою 40 м і впав у річку Чорний Черемош.

Поліцейські встановили, що 47-річний водій автомобіля ГАЗ-66 не впорався з керуванням на підйомі, внаслідок чого автомобіль розпочав рух назад і перекинувся у річку, пише Фіртка.

8 травня в міському суді Івано-Франківська обрали міру запобіжного заходу підприємцю Віктору Кавацюку, який надавав послуги з рафтингу для туристів.

Так, 52-річного керівник ГО “Федерація рафтингу Прикарпаття”  розповів, що з березня 2012 організовував заняття по рафтингу. Вантажівку, що злетіла з обриву, взяв у користування у свого сина. За усною домовленість найняв Володимира Токарчука водієм.

За словами прокурора, Кавацюк скоїв злочин середньої тяжкості, адже допустив до керування транспортним засобом особу, яка за відома перебувала у нетверезому стані. Тому просить обрати міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Захисник, у свою чергу, наголошує, що ризиків наразі немає. У чоловіка хороша характеристика зі сторони громади, а також у нього на утриманні двоє дітей 5 та 9 років.

“Кавацюку оголошено підозру за статтею 287 ККУ, це не відноситься до тяжких злочинів, тому до нього можливе застосування і більш м’якшого виду запобіжного заходу”, – стверджує захисник.

Відтак, просить обрати щодо Кавацюка запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання або домашнього арешту з 18.00 до 10.00 години ранку.

“На даний час одна група білорусів залишилася тут. У них немає тут родичів, тому я можу їм допомогти, адже вони у лікарні. Прошу не брати мене під варту, я зобов’язуюся допомагати слідству”, – заявив чоловік.

Суддя вирішила застосувати щодо Віктора Кавацюка запобіжний захід у вигляді тримання під домашнім арештом. Чоловікові забороняється цілодобово залишати житло, а також він повинен носити електронний засіб контролю.

До слова, водій вантажівки чекатиме суду під вартою.

Нагадаємо, у вантажівці перебували 24 людини (23 туристи-іноземці і 1 водій). Попередньо відомо, що група туристів з Білорусі мала здійснити сплав річкою, тому направлялися до місця призначення.

Внаслідок ДТП троє осіб загинули на місці: 23-річна і 28-річна громадянки Білорусі і 29-річний громадянин Білорусі. Ще 9 осіб віком від 21-го і до 49-ть років проходять медичне обстеження у Верховинській лікарні з різними травмами. Іншим пасажирам надано допомогу на місці події.