п’ятниця , 19.04.2024

Рада відтермінувала на три місяці введення штрафів для власників “євроблях”

Відповідне рішення про “євробляхи” парламент підтримав 16 травня.

Верховна Рада ухвалила закон, яким відтермінувала запровадження штрафів за перевищення терміну перебування в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією, повідомляє УНІАН.

За ухвалення законопроекту “Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з ухваленням Закону України “Про електронні довірчі послуги” (№8371), в якому міститься відповідна поправка, проголосували 236 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Доповідаючи по законопроекту, голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна повідомила, що в документі міститься норма про відтермінування набуття чинності закону №2612 (законопроект №8488 – УНІАН) на 90 днів.

«Не через 180 днів, а через 270 днів. Таким чином 24 серпня набуде чинності закон, який накладатиме штраф за порушення митного режиму, в якому перебувають авто на іноземній реєстрації», – сказала вона.

Нагадаємо, 8 листопада 2018 року Верховна Рада прийняла закон (№8488), метою якого є посилення контролю за переміщенням і перебуванням в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Згідно з документом, особа, яка ввезла в Україну автомобіль в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування або розпорядження іншим особам.

Також буде заборонено використання такої машини у підприємницькій діяльності або для отримання доходу. За порушення встановлених правил передбачено штраф у розмірі 34 тис. грн. Перша фіксація зазначених порушень працівниками Нацполіції передбачає стягнення з порушника 8,5 тис. грн, повторна фіксація – 17 тис. грн, позбавлення права керування на рік і вилучення авто.

Також збільшуються штрафні санкції за порушення термінів переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі і режимі транзиту. За перевищення терміну від 10 до 20 діб встановлюється штраф у розмірі 8 500 гривень, від 20 до 30 діб – 85 000 гривен, більш як на 30 діб (а також за втрату або розкомплектування транспортного засобу) – 170 000 гривень або його конфіскація за рішенням суду.