п’ятниця , 19.04.2024

Поховали чужого дідуся – ритуальна служба привезла з моргу іншого небіжчика (ВІДЕО)

Фахівці ритуальних послуг просто розвели руками

Справжній шок пережила сім’я у Фастові. Їм з моргу для прощання привезли тіло чужого дідуся, оскільки рідного поховала інша сім’я. І в тій родині навіть не помітили підміни, пише “Сегодня”.

Як так сталося, що переплутали небіжчиків?

Павло ледь стримує сльози. Кілька днів тому у нього помер дорогий дідусь: чоловікові він був, як батько.

“Вранці моєму братові зателефонували на мобільний телефон і повідомили, що дідусь помер”, – розповідає онук померлого Павло Оніпко.

Дідусь помер у лікарні. Тіло з моргу забирала Ритуальна служба. Коли сім’я побачила померлого, жахнулися – перед ними був інший небіжчик. Фахівці ритуальних послуг просто розвели руками. Мовляв, їхньої провини тут немає.

“Почали з’ясовувати – в чому причина? Де наш дідусь? А нам повідомили, що вашого дідуся віддали іншим людям і його вже поховали в неділю“, – продовжує Павло.

Сім’я іншого небіжчика, яка вже поховала дідуся, каже – просто не впізнали, що в труні інша людина. Мовляв, були переконані, що коли людина помирає – вона змінюється до невпізнання. А дочка померлого на небіжчика не дивилася.

“Вона не заходила взагалі. Тому що їй важко. А я зайшов. Тому що я брат. І я не впізнав. Я його десять років не бачив. Я не знаю, яким він був. Я йому телефонував: ти як? Нормально. Все, немає питань”, – говорить родич.

Йдемо за роз’ясненнями до лікарні. Але там з “Сьогодні” спілкуватися не хочуть. Мовляв, лікаря немає, а, крім нього, ніхто нічого не коментуватиме.

Згодом з нами зв’язується і сам головний лікар районної лікарні. Запевняє – в ситуації розберуться.

“Проводиться службова перевірка і результати ми вам повідомимо пізніше”, – зазначив він.

Обох небіжчиків вже поховали. Щоб перепоховати дідуся Павла, довелося робити ексгумацію: сім’я зверталася в поліцію і надавала дозвіл. Юристи запевняють: домогтися справедливості і покарати винних у такій недбалості можна. Для цього треба обов’язково звертатися до суду.

“Це може бути відшкодування у вигляді матеріальної та моральної шкоди та певна дисциплінарна відповідальність цих посадових осіб, адже у них є посадові інструкції, які повинні були стежити“, – говорить юрист Ростислав Кравець.

Павло Оніпко написав заяву в поліцію. Хто переплутав тіла небіжчиків, з’ясовують.

Див. відео на 29 хв. 19 сек.