вівторок , 16.04.2024

На Прикарпатті 29-річний водій скоїв смертельну аварію і дві доби переховувався від поліції

ДТП сталася у темну пору доби, від отриманих травм чоловік загинув.

Правоохоронці оперативно встановили винуватця, а авто вилучили. Аварія сталася 20 травня близько 22-23 години в м. Городенка. Прикарпатець зателефонував на лінію «102» і повідомив про те, що на дорозі лежить чоловік.

Правоохоронцями встановлено, що водій невідомого автомобіля наїхав на 61-річного чоловіка на ділянці дороги Р-24 «Татарів-Кам’янець-Подільський», втік і не надав допомоги потерпілому.

Від отриманих травм чоловік помер на місці події. Поліцейські оглянули територію і вилучили уламки від автомобіля, а впродовж короткого часу розшукали авто і встановили водія.

Ним виявився 29-річний мешканець Городенки, раніше не судимий, який автомобіль “Ауді” залишив дома, а сам зник. Тільки за 2 доби водій разом з адвокатом прийшов до відділення поліції.

Правоохоронці оголосили підозру йому, а суд у п’ятницю, 24 травня, обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, – караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого) та ч. 1 ст. 135 (Завідомо залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, старість, хворобу” або внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан,- карається обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк) ККУ. Тривають слідчі дії.