четвер , 28.03.2024

Доцент Прикарпатського університету Надія Багай призначена суддею Верховного Суду

Доцент кафедри трудового, екологічного та аграрного права Навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського університету, кандидат юридичних наук Надія Багай 7 травня урочисто склала Присягу судді Верховного Суду.

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, вітаючи новопризначених суддів, зазначила, що діючі судді ВС, які протягом півтора року працювали в напруженому режимі, довго очікували на цю важливу подію – поповнення лав найвищого суду в системі судоустрою України.

«Ми ще не дуже добре знаємо одне одного, але нас уже об’єднує присяга судді, яка прозвучала сьогодні в залі, нас об’єднують ті завдання, які стоять перед нами, і головне – нас об’єднує спільна відповідальність, яку ми взяли на себе перед народом України», – сказала Голова Верховного Суду.

Нагадаємо, що в березні 2019 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України завершила другий в історії країни конкурс на посади суддів Верховного Суду та назвала його переможців.

У підсумку серед 78 переможців конкурсу – 54 судді (69%), 14 – науковців (18%), 7 – адвокатів (9%), 3 – із сукупним стажем (4%). Таким чином комісія рекомендувала на призначення майже 30% кандидатів, що раніше не працювали суддями.

Рейтинг кандидатів на зайняття 16 вакантних посад суддів Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду очолила доцент кафедри трудового, екологічного та аграрного права Навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського університету, кандидат юридичних наук Надія Багай, отримавши 811,25 балів.