п’ятниця , 19.04.2024

У Франції горить Собор Паризької Богоматері (ФОТО, ВІДЕО)

У Парижі сталася пожежа у всесвітньо відомому Нотр-Дамі. У соборі паризької Богоматері інцидент стався увечері 15 квітня.

Париж, собор, пожежа

Пожежники переконують, що пожежа може бути потенційно пов’язаною з ремонтом будівлі, передає 24 канал з посиланням на місцеве видання BMF TV. За їхніми словами, зайнялося горище будівлі.

Ресурс пише, що у підсумку людей з храму було евакуйовано. На місці працюють кілька бригад пожежників.

Згодом унаслідок пожежі обвалилилася частина шпилю собору. За даними Art World, також обвалився дах. Представник Собору Андре Фіно повідомив, що вогонь перекинувся ще і на несучу конструкцію будівлі, відтак більша частина храму є втраченою безповоротно.

“Все – в вогні. Несучої конструкції, одна частина якої датується XIX століттям, а інша – XIII століттям, більше не залишилося”, – розповів він у коментары Le Monde.

Через пожежу у Нотр-Дамі президент Франція Еммануель Макрон скасував заплановане телезвернення до громадян країни. Він повинен був оголосити про заходи у відповідь на вимоги “жовтих жилетів”. Відомо, що політик вирушив на місце події. У Twitter Макрон заявив, що горить частинка кожного з французів.

Собор Паризької Богоматері – це одна з найбільш відомих визначних пам’яток Парижа. Його будували майже двісті років – з середини дванадцятого до середини чотирнадцятого століття. До слова, торік у Франції розпочали масштабну кампанію зі збору коштів задля його збереження, оскільки він серйозно почав руйнуватися.