п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті 20-річний хлопець вкрав автомобіль і потрапив в аварію

Хлопець незаконно заволодів автомобілем «Opel Corsa», а утікаючи – вчинив ДТП. Поліцейські оперативно розшукали і затримали зловмисника.

4 квітня до Городенківського відділення поліції звернувся  52-річний мешканець району з заявою про викрадення автомобіля,  який він залишив припаркованим на узбіччі дороги.

В ході проведення оперативних заходів, правоохоронці за декілька годин знайшли  транспортний засіб і затримали зловмисника. Ним виявився 20-річний мешканець району. Він раніше притягався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Поліцейські  з’ясували, що автомобіль був відчиненим, а ключі були в замку запалювання. Тому зловмисник пробрався до середини, сів за кермо і поїхав. Проте далеко втекти не вдалося: поспішаючи, потрапив у ДТП,  врізавшись в іншу автівку. Прикарпатець від’їхав декілька метрів, залишив транспортний засіб і втік.

Слідчі затримали зловмисника у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання судом запобіжного заходу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України («Незаконне заволодіння транспортним засобом»). За це хлопцю загрожує до 5 років позбавлення волі, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.