п’ятниця , 29.03.2024

На Луганщині загинули в бою українські воїни Дмитро Стрєкнєв й Іван Лисиця (ФОТО)

Прес-центр операції Об’єднаних сил назвав імена бійців Збройних сил України, які загинули внаслідок бойових дій у суботу, 6 квітня.

Це солдати Дмитро Стрекнєв й Іван Лисиця – вони полягли під час обстрілу в районі хутора Вільний (біля міста Золоте) в Попаснянському районі Луганської області.

“Близько опівночі, з метою виявлення системи вогню наших позицій у районі хутора Вільний, ворог відкрив вогонь з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Гранатометник солдат Дмитро Стрєкнєв та номер кулеметного розрахунку солдат Іван Лисиця спільно з товаришами вогнем у відповідь примусили ворога припинити обстріл.

Поряд з цим, внаслідок щільного вогню окупантів обидва військовослужбовці отримали кульові поранення, які виявилися фатальними”, – розповів на брифінгу представник прес-центру ООС Олексій Жуганов.

За його словами, за мужність та героїзм солдати Стрєкнєв та Лисиця будуть нагороджені посмертно.

“Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними нашої розвідки, трьох окупантів [минулої доби] ліквідовано, ще одного – поранено”, – зазначив речник.

Дмитро Стрекнєв

Як вдалося з’ясували з соцмереж, Дмитро Стрекнєв був зовсім молодим, не так давно навчався у школі №2 міста Сватове. Він віддав життя, захищаючи рідну Луганщину.

Іван Лисиця

Іван Лисиця – 1996 року народження. 3 квітня він відзначив 23-річчя. Закінчив школу в селі Карпівка (смт Миколаївка, Широківський район Дніпропетровщини).

Джерело: Новинарня