п’ятниця , 29.03.2024

Меркель підтримала Порошенка в якості кандидата в президенти України, – Цибулько

Канцлер Німеччини Ангела Меркель однозначно дала зрозуміти, що підтримує кандидатуру Петра Порошенка на посаду президента України. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив блогер і політичний експерт Володимир Цибулько.

“Багато хто ще не відійшов від вчорашнього переможного виступу Петра Порошенка на телеканалі “1+1″ (а ще більше – від ганебної поведінки в ефірі цього каналу його конкурента), бо, схоже, не помітили один важливий момент. Сьогодні президент із візитом в Німеччині. І канцлер Ангела Меркель цілком однозначно дала зрозуміти, що підтримує саме його як кандидата в президенти України”, – написав блогер.

Як вважає експерт, канцлер не могла прямо заявити про свою підтримку Порошенка, оскільки її б засудило все світове співтовариство, а українська опозиція звинуватила б у втручанні у внутрішні справи.

Однак сигнал від неї ми отримали більш ніж чіткий. Адже у високій дипломатії важливі не тільки слова, але і контекст.

“Я вирішила запросити Порошенка, оскільки для мене важливий діалог з ним”, – заявила Меркель. Але! Заявила не просто так, а відповідаючи на питання журналістів про те,чому вона зустрічається тільки з Порошенком, хоча у другий тур виборів в Україні вийшов і інший кандидат”, – зазначив Цибулько.

За словами політолога, це дійсно максимально відвертий прояв підтримки, що міг дозволити собі політик такого рівня. Він також додав, що за підсумками зустрічі Порошенка з Меркель Німеччина виділила Україні 85 млн євро на допомогу переселенцям.

“Я бачу це ще одним проявом підтримки нашого президента, якому в Європі довіряють, і під слово якого готові давати гроші. І у мене немає сумнівів в тому, що ніхто краще Порошенка не впорався б з тими дійсно серйозними дипломатичними викликами, які поставали перед Україною в останні п’ять років. І що саме він найкраще впорається з тією ж роботою на міжнародному полі, яка нам ще належить на шляху до Євросоюзу і НАТО”, – підсумував Володимир Цибулько.