четвер , 28.03.2024

Держава виплатить дотацію по 2500 гривень за кожне вирощене теля

У департаменті агропромислового розвитку відбулась нарада, на якій розглядались питання надання дотації за вирощування телят.

Детальніше про дотацію розповів начальник відділу тваринництва департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА Ярослав Івасютин.

Дотація надається згідно Постанови КМУ від 07.02.2018р. № 107 (із змінами від 30.01.2019р. № 110). У поточному році з державного бюджету на цей напрямок передбачено 700 млн. грн.

Дотація призначається на безповоротній основі фізичним особам за утримання молодняка великої рогатої худоби до 13-місячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб, а також набутий шляхом переміщення від інших власників.

За словами Ярослава Івасютина, щоб отримати дотацію, перш за все тварина повинна бути ідентифікована та зареєстрована. Власнику необхідно підготувати паспорт великої рогатої худоби ( якщо він утримує 10 і більше голів молодняка – витяг з Єдиного державного реєстру тварин), паспорт громадянина України, довідку про відкриття рахунку в банку, ідентифікаційний номер фізичної особи.

Копії документів власниками телят подаються три рази в рік: до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року до сільської, селищної, міської ради та об’єднаної територіальної громади.

Одноосібники можуть отримати 2500 грн. за кожне теля, яке утримується в особистому господарстві до 13-и місячного віку.

Кошти виплачуються за кожні повні 4 місяці утримання великої рогатої худоби на карткові рахунки відкритті у банках:

–         від 1 до 5 місяців – 300 грн/голову;

–         від 5 до 9 місяців – 700 грн/голову;

–         від 9 до 13 місяців – 1500 грн/голову,

при наявності телят у особистому селянському господарстві на день подання документів.