четвер , 28.03.2024

АМКУ оштрафував ФОПів, які розіграли тендер на поставку мікроавтобуса ляльковому театру

Адміністративна колегія Івано-Франківської обласного тервідділення Антимонопольного комітету України оштрафувала підприємців Оксану Навратюк та Анатолія Шворака на 136 тис. грн. за антиконкурентну поведінку на тендері.

Про це повідомив «Центр громадського моніторингу та досліджень», який і звернувся до АМКУ  з проханням провести перевірку дій підприємців.

Йдеться про тендер Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. Підгірянки, який в кінці минулого липня купив б/у пасажирський мікроавтобус Mercedes-BenzSprinter 313 Extra Long CDI за 797 тис. грн.

Тоді на тендері переможцем була визнана Оксаною Навратюк, а її єдиним конкурентом був Анатолій Шворак.

Обидва підприємці зробили однакові помилки в поданих документах документах.  Наприклад, у довільній довідці про технічні характеристики підприємці написали слово «первічной» замість «первинної».

В іншій закупівлі вони подали довідку про дотримання вимог закону «Про санкції» також з однаковими граматичними помилками. Крім того, обидва учасники завантажили цю довідку, хоча замовник її не вимагав.

Адмінколегія Івано-Франківського АМКУ також встановила, що учасники заходили на аукціон з однієї ІР-адреси та оплачували участь в тендері з одного рахунку.

В результат АМКУ визнав учасників порушниками та оштрафувало кожного підприємця на 68 тис. грн. Підприємці Оксана Навратюк та Анатолій Шворак не зможуть брати участі в торгах протягом трьох років.

Джерело: “Наші гроші”