п’ятниця , 19.04.2024

У Франківську митрополит Володимир здійснив чин умивання ніг 12 священикам

Цьогоріч священнослужителі, які взяли участь в Чині обмивання ніг були ієреї з Богородчанського протопресвітеріату.

Також спільно з Владикою Володимиром молилося численне духовенство, семінаристи та вірні нашого міста.

У четвер, 25 квітня, у Страсний четвер в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового Митрополит Володимир Війтишин очолив Вечірню з Літургією Василія Великого та здійснив Чин обмивання ніг дванадцятьом священикам Івано-Франківської Архієпархії.

Чин обмивання ніг – обряд, коли в Страсний четвер архиєрей, за прикладом Христа, який умив ноги своїм учням за Тайною вечерею, вмиває в храмі ноги священнослужителям, на знак глибокого упокорювання і служіння народові Божому.

На завершення богослужіння Митрополит Володимир освятив для Архікатедрального собору дві нові Плащаниці для богослужбових каплиць м. Івано-Франківська. Опісля митр. прот. Олег Каськів зачитав послання Блаженнішого Святослава Шевчука, Отця і Глави УГКЦ до священиків.

«Духовний батько, – наголошується у Посланні, – є кимось більшим від простого управителя парафіяльної спільноти чи навіть учителя-викладача християнських правд віри і норм поведінки. Батько дає своїм дітям життя, народжує їх до життя в Господі, плекає це життя в щоденному служінні, захищає його від хижих вовків, будучи готовим до самозречення і самопожертви. Будучи слугою Божим за прикладом Христа-Спасителя, священик покликаний ставати для своїх парафіян духовним батьком».

Пригадуємо, що сьогодні о 17:30 год. в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового бужемо молитися Страсну Утреню.