п’ятниця , 19.04.2024

Освітній скандал на Прикарпатті – вчителька християнської етики б’є дітей (ВІДЕО)

У селі Петранка Рожнятівського району учні жаліються на вчительку християнської етики, що вона називає їх чортами та б’є.

Батьки і діти запевняють, що це триває вже кілька років, але шкільне керівництво нічого не робило, аж поки мама одинадцятикласника не звернулася до поліції, облради та журналістів. На бік дітей і батьків стали деякі педагоги. Втім, учителька своєї провини не визнає.

Учні зняли на уроках відео, де вчителька із 45-річним стажем б’є по голові дев’ятикласника, на ще одному видно, як під руку вчительки попала дівчинка, йдеться в сюжеті Вікон.

Батьки кажуть, що припинити знущання педагогині над дітьми намагаються вже кілька років поспіль. Мати одинадцятикласника Марія Морис показує стос паперів – скарги, які вони надсилали у різні інстанції. За весь цей час управи на вчительку так і не знайшлося. Тим часом її син Святослав страждає чи не найбільше.

“Чого моя дитина – найгірший учень у школі? Вчителька написала, що моя дитина неконтрольована. Маю характеристики, що написали вчителі, – каже Марія Морис. – Моя дитина спокійна. Він не конфліктний”.

Найгірший, на думку педагогині учень, – призер та учасник районних та обласних олімпіад з історії, географії, економіки та тієї ж християнської етики.

“Неодноразово вона мене ловила, говорила, що я найгірший, при всіх дітях. Вчителька християнської етики називала нас чортами – це в голові не вкладається. Ми не можемо зрозуміти, чого вона ще працює в цій школі?” – обурюється Святослав Морис.

На захист хлопця стає весь його клас. Запевняють, Святослав не заслуговує такого ставлення викладачки. Учні писали відмову від предмета “Християнська етика”, однак їхні заяви не розглядали.

Учня захищають й інші педагоги. Не раз чули від своєї старшої колеги образи в бік дітей.

За останні два місяці у школі працювало дві комісії. Шкільна визнала випадок булінгу, а районна – дала догани вчительці християнської етики і класній керівничці 11 класу.

У чому її помилка, класна керівничка досі не розуміє. Ніколи не приховувала проблем у колективі.

Вчительці християнської етики Ганні Барчук 64 роки. Запевняє, що це перший клас у її житті, де в неї не складаються відносини.

Учні ще з вересня зовсім нічого не хотіли робити. Вони казали, що їм цих уроків не потрібно. Цькували мене постійно – що я буду робити? Чи я зірвуся, чи не зірвуся? Розумієте, я йшла на урок і просила Бога: “Боже, поможи мені, щоб я витримала цей урок, бо ці діти не дають змоги”“, – ділиться Ганна Барчук.

Звинувачення у булінгу жінка називає наклепом:

“Повірте мені, я ніколи ні одну дитину не обзивала ніяк! Ніколи! Тим більше Святослава… Я на нього ні пальця не поставила ніколи. Ніколи! Навпаки, минулого року він написав олімпіаду з християнської етики, я ще похвалила його. Ніколи! Ви розумієте чи ні? Це наклеп!” – запевняє вчителька.

Тим часом мама Святослава не вірить розповідям педагогині. Відеозаписи учнів свідчать, що їй не місце у школі. Збирається попри все домогтися звільнення вчительки.