п’ятниця , 19.04.2024

На Івано-Франківщині більше 500 суб’єктів господарювання підвищили найманим працівникам заробітну плату

До бюджету додатково надійшло 176,7 тис грн податку на доходи фізичних осіб та 200,1 тис грн єдиного внеску.

За січень березень 2019 року на засіданнях комісій з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, що діють при районних Державних адміністраціях, заслухано 303 керівників підприємств та 270 фізичних осіб – підприємців, які виплачували заробітну плату найманим працівникам нижче мінімально встановленого розміру.

Про це повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб головного управління ДФС в Івано-Франківській області.

За результатами проведених заходів рівень заробітної плати підвищили керівники 277 підприємств та 241 підприємець. До бюджету додатково надійшло 176,7 тис грн податку на доходи фізичних осіб та 200,1 тис грн єдиного внеску.

Крім цього, за три місяці п.р. у 65 суб’єктів господарювання проведено перевірки з питань дотримання законодавства при виплаті заробітної плати та виявлення не оформлення найманих працівників. Порушення встановлено у 8 з них.

Зокрема виявлено використання праці 20 найманих осіб без належного оформлення трудових відносин. За результатами проведеної роз’яснювальної роботи 13 осіб – працевлаштовані.

Матеріали по зазначених суб’єктах господарювання передані до управління Держпраці в Івано-Франківській області для вжиття заходів.

Крім цього, за результатами проведеного аналізу баз даних головного управління ДФС встановлено, що суб’єкти господарювання, у яких протягом січня-березня 2019 року проводились перевірки, оформили трудові відносини з 105 найманими особами.