п’ятниця , 29.03.2024

35-річному франківчанину потрібна допомога на термінову пересадку кісткового мозку

35-річний Ігор Галай з Івано-Франківська лікує гострий мієломонобластичний лейкоз. Післі курсів хіміотерапії перебуває в ремісії.

Тому потребує термінової пересадки кісткового мозку, яку робитимуть у Туреччині. Вартість операції становить 100 тис. євро.

“Торік восени в чоловіка почали боліти суглоби й турбував кашель. Ми думали, може грип чи запалення легенів. Звернулися до лікаря. 23 листопада Ігорю поставили гострий лейкоз. Лікар сказала, негайно лягати в лікарню, бо не проживе й трьох тижнів. Лікування проходив в Івано-Франківську, у Туреччині – обстеження й шукали донора.

Чоловік пройшов два блоки хімії та реабілітацію. Але йому потрібна пересадка кісткового мозку. Трансплантацію робитимуть у Туреччині. На це потрібно 100 тисяч євро.

Зараз Ігор перебуває в стані ремісії, тому треба терміново оперувати. Нам повідомили, що вже знайшли донора. Але ми ще не зібрали гроші, бо для нас це нереальна сума. Ми виховуємо трьох діток. Насті 11 років, Надя на рік молодша й найменшому Сергійкові 1,4 роки. Ігореві є для кого жити й він мужньо бореться. На допомогу від держави розраховувати немає сенсу. Часу в нас небагато, тому й надалі надіємось на людську підтримку. Я з дітками дуже просимо врятувати нашого тата”, — розповіла Gazeta.ua дружина Лілія Зощак.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 5218 5722 2111 6820 – гривня (Галай Ігор Федорович),

5168 7573 8195 7341 – долари (Зощак Лілія Михайлівна) або Western Union – Zoshchak Liliia.