четвер , 18.04.2024

У Франківську розпочав курсувати іще один комунальний маршрут

Сьогодні, 11 березня, на вулиці Івано-Франківська виїхав третій комунальний маршрут №55.

Він сполучить приміське село Крихівці та мікрорайон Пасічна за сполученням: Крихівецька – Мазепи – Бельведерська – Любомира Гузара – Галицька – АС-2; зворотній напрям: АС-2-Галицька – Дністровська – Василіянок – Вовчинецька – Привокзальна площа – Лепкого – Незалежності – Січових Стрільців – Мазепи – Крихівецька – село Крихівці.

Про цей маршрут неодноразово зверталась громада Крихівців. Якісного транспортного сполучення від села не було, запевняє сільський голова Мирон Гаргат. На маршруті в пікові години курсуватиме 10 автобусів, інтервал руху 8-10 хв.

До слова, на 55-й виїхали новенькі автобуси турецького виробництва. Машини покращеного комфорту оснащені кондиціонерами, відеонаглядом, USB-зарядкою, зручними сидіннями і “просунутою” електронікою, пристосовані для маломобільних груп.

«Розвиток комунального транспорту є одним з пріоритетів для міста. За останній рік нам вдалось досягнути величезних результатів у цьому напрямку, бо вже зараз на вулицях Франківська курсує 42 великих автобуси. Паралельно закуповуємо тролейбуси, невдовзі почнемо будівництво тролейбусної лінії на БАМ», – розповів міський голова Руслан Марцінків. Він підкреслив, що саме це сполучення було ключовим для міста. Адже воно абсолютно не охоплене комунальним транспортом. А головна ціль – охопити пасажирськими перевезеннями від «Електроавтотрансу» усі ключові частини міста.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську до цього вже функціонувало 2 комунальні маршрути – №27 та 41. А в квітні, зізнається керівник ЕАТ Віталій Голутяк, запустять ще два. Таким чином, в Івано-Франківську працюватиме 5 комунальних маршрутів.