п’ятниця , 29.03.2024

У Франківську виник скандал довкола причини загибелі 19-річного воїна

Артур був контрактником. На службу пішов у вересні, у листопаді вже був на першій лінії зіткнення.

Хлопець збирався додому на ротацію, йому планували присвоїти сержанта, однак не встиг – загинув від кульового поранення в голову, повідомляють fakty.

Побратими кажуть – від кулі снайпера, натомість військові чиновники у свідоцтві про смерть, яке передали родичам, написали про загибель від необережного поводження зі зброєю. Іншими словами, під час бою Артур начебто сам собі вистрелив у голову.

Військова прокуратура проводить розслідування за місцем розташування військової частини. Трактування – попереднє, запевняє військовий комісар Івано-Франківська. А рідні упевнені – усе через небажання виплачувати компенсацію за загиблого на передовій, а це понад 600 тис. грн.

Родичі хочуть відновити честь молодого бійця. Та й гроші, що обіцяє держава, зайвими не будуть. У військовій прокуратурі виправдовуються – мусять розслідувати всі обставини і тоді надати висновок, але запевняють – нічого не приховують і жодного наказу не давати компенсації не мають.

Нагадаємо, Артур Бурлака загинув 22 березня у бою на 29-му блокпості. Він служив контрактником у 108 окремому гірсько-штурмовому батальйоні 10-ї бригади.