вівторок , 19.03.2024

У Гройсмана оголосили конкурс на посаду директора “Нафтогазу”. Обіцяють хорошу зарплату

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав вимоги до нового менеджменту НАК “Нафтогаз України”, конкурс по якому заплановано на 23 березня.

“Новий контракт ми можемо укласти на нових умовах. Вони такі: перше – не захмарна, а реальна і ринкова заробітна плата. Друге – повинні бути визначені конкретні завдання для менеджменту.

По-перше, проведення відділення газотранспортної системи, пошук міжнародного партнера на транзит газу і продовження транзиту з січня 2020 року”, – сказав Гройсман журналістам в ході робочої поїздки у Вінницю.

Також прем’єр зазначив, що ще одна задача, яку уряд як акціонер ставить перед керівництвом компанії – радикально збільшити видобуток українського газу, щоб можна було відмовитися від імпорту, що в свою чергу могло б системно вплинути на зниження цін на газ, повідомляє “Дзеркало тижня”.

“Це вимога буде прописано в новому контракті”, – констатовав Гройсман.

Нагадаємо, 6 березня, прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Кабмін всупереч рішенням спостережної ради НАК “Нафтогаз України” вирішивне продовжувати контракт з Андрієм Коболєвим і оголосити конкурс на заміщення посади голови правління “Нафтогазу”.

Термін дії контракту з топ-менеджментом НАК закінчується 22 березня, і наглядова рада компанії ухвалила рішення про продовження контракту з Коболєвим на три роки. Гройсман неодноразово заявляв, що вважає зарплати керівництва “Нафтогазу” занадто високими.

Водночас  спостережна рада “Нафтогазу” у своїх планах на 2019 рік вважає, що глава “Нафтогазу” повинен отримувати не менше 10 мільйонів гривень на місяць.