четвер , 28.03.2024

Обленерго дасть чверть мільярда на електролінії рідній фірмі партнера свого керівництва

ПрАТ «Прикарпаттяобленерго» у січні-лютому за результатами тендерів уклало дві угоди з ПП «Альфа Енерго Груп» щодо проектування та будівництва електричних мереж на загальну суму 223,70 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На електромережі 0,4-10 кВ для забезпечення стандартного приєднання електроустановок фізичних та юридичних осіб піде 115,80 млн грн., а на електромережі для забезпечення нестандартного приєднання – 107,90 млн грн. Гарантійний строк складає десять років.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси до договорів не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Умови договорів передбачають можливість авансу в розмірі 50% їхньої вартості.

Сума угод на 3% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі у 230,00 млн грн.

Франківською фірмою «Альфа Енерго Груп» володіє та керує Маргарита Ульянова.

До Ульянової власником компанії було ТОВ «ІМС-Україна», власниками котрого були Дмитро Долішній і ТОВ «КУА «Західна інвестиційна група» Зоряна Михайляка.

У 2008 році Долішній заснував громадську організацію «Прикарпатська асоціація муніципального розвитку». Разом із ним до складу засновників цієї ГО увійшли голова правління «Прикарпаттяобленерго» Олександр Бубен і Сергій Синиця, раніше відомий як лідер профспілкової організації «Прикарпаттяобленерго». Четвертим співзасновником ГО став Василь Васильович Костюк. Людина з такими ПІБ працює заступником Олександра Бубна на посаді голови правління і підписала нинішні угоди з боку замовника.

За даними «НГ.Львів», у липні 2018 році «Альфа Енерго Груп» виграла тендер цього ж самого обленерго вартістю 63 млн грн. у власного орендодавця спецтехніки – ТОВ «Новітні енергетичні програми», з яким до того ж мала офіс за однією адресою.

Крім цього, фірму підозрюють в ухиленні від сплати податків. Слідчі ДФС стверджують, що в 2016 році «Альфа Енерго Груп» виконувала електромонтажні роботи на замовлення «Прикарпаттяобленерго» і відобразила фіктивну закупівлю товарів у ТОВ «Укрбізнес Партнер», таким чином ухилившись від сплати 880 тис грн. податку.

Із 2013 року переможець узяв підрядів переважно цього ж обленерго на 738,29 млн грн.

На більшому тендері єдиним конкурентом було франківське ПП «Інтеренергоінвест» адвоката Сергія Бегіна, на меншому – уманське ПП «Центр-Монтаж-Енерго» Валентини Кокодзей на чолі з Павлом Гончаренком, яким раніше керував депутат Черкаської облради Володимир Кокодзей («Відродження»). Ніхто не знижував ціну на торгах.

Джерело: “Наші гроші”