четвер , 28.03.2024

На Івано-Франківщині 51-річний чоловік “замінував” райвідділ поліції

За неправдиве повідомлення чоловіку загрожує від двох до шести років позбавлення волі.

Повідомлення про замінування  на лінію «102» надійшло сьогодні, 31 березня, о 00 годині 45 хвилин.  Невідомий повідомив, що заміновано адмінбудівлю Надвірнянського відділу поліції. На місце події виїхали вибухотехніки, кінологи і рятувальники.

Правоохоронці  ретельно оглянули приміщення та прилеглу територію і вибухонебезпечних предметів не виявили. Інформація не підтвердилася.

Проведеними оперативно-пошуковими заходами над ранок поліцейські розшукали особу, яка неправдиво повідомила про замінування. Йдеться про 51-річного мешканця районного центру.

Наразі його затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками,- карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до’ трьох років). Тривають слідчі дії.