субота , 20.04.2024

На Прикарпатті двоє грузинів викрали з салону автомобіля 106 тисяч гривень

До суду спрямовано обвинувальний акт щодо грабежів на перехрестях Калуша

Слідчим відділенням Калуського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом Калуської місцевої прокуратури 15 лютого 2019 року завершено розслідування та спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням 39-річного та 33-річного громадян Грузії у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та ч. 3 ст. 186  КК України (Грабіж).

Установлено, що в листопаді 2018 року на перехресті доріг у місті  Калуш один із зловмисників, скориставшись тим, що автомобіль місцевої жительки зупинився перед перехрестям на червоний колір світлофора, відчинив незачинені двері автомобіля та відкрито заволодів сумкою з грошовим коштами в сумі понад 106 тисяч  гривень. Зловмиснику того разу вдалося утекти.

Приблизно через місяць згаданий зловмисник наважився на другий аналогічний злочин, узявши із собою спільника. Цього разу вони відкрито викрали сумку із грошовими коштами у сумі близько 1200 гривень із автомобіля калушанина.

Працівниками поліції було встановлено осіб, причетних до вчинення злочинів, їх затримано у порядку ст. 208 КПК України та судом обрано  запобіжні заходи – тримання під вартою, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.