вівторок , 16.04.2024

Жителька Франківська за 57 тисяч купила путівку до Тунісу, але нікуди так і не поїхала

Мешканка Івано-Франківська купила путівку до Тунісу, однак туроператор скасував її, а кошти не повернув.

Туніс

Як зазначається у матеріалах справи, жінка звернулась до суду з позовом до турагента та туроператора щодо стягнення матеріальних збитків та відшкодування моральної шкоди.

Вона пояснила це тим, що у січні 2018 року звернулась до турагента аби придбати путівку до Тунісу на липень. Туристичні послуги повинно було надати ТОВ «ОазісТревел Україна», яке є туроператором.

За день до подорожі позивачці повідомили, що тур анульовано, але кошти до цього часу в повній сумі їй не повернуто відповідачами. Вже на початку липня турагент повернув жінці 6 545 гривень, водночас 50 680 гривень – ні, пише Бліц-Інфо.

Позивачка додатково пояснила, що вона зверталась до турагента із проханням знайти інший тур на море в межах цінової категорії, яка була за тур до Тунісу, але його працівники не змогли належним чином надати їй туристичні послуги.

У судовому засіданні турагент пояснив, що діє від імені туроператора та за його дорученням. Всі кошти, які були отримані від позивачки були перераховані відповідачу ТОВ «Оазіс трепел Україна». Сума 6545 гривень, які вони повернули була агентською винагородою та залишилась в їхньому розпорядженні.

Інший відповідач – ТОВ «ОазісТревел Україна» до суду не з’явився, хоча судову повістку отримав.

Заслухавши всі сторони суд вирішив позов про стягнення матеріальних збитків та відшкодування моральної шкоди задовольнити частково.

Окрім того  туроператор повинен повернути франківці 50 680 гривень матеріальних збитків та 5000 гривень відшкодування моральної шкоди. Окрім того, позивачка має відшкодувати турагенту витрати на правову допомогу в розмірі 19 132 грн 20 коп.