п’ятниця , 29.03.2024

Вилучили півтора мільйона – у Франківську викрили потужний конвертаційний центр (ФОТО)

Правоохоронці Прикарпаття викрили осіб, які організували конвертаційний центр і підприємствам реального сектору економіки допомагали ухилятися від сплати податків.

Прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 («Ухилення від сплати податків, зборів») КК України.

Матеріалами досудового розслідування встановлено, що жителі Івано-Франківської області, діючи через низку фірм у м. Івано-Франківську, купували гуртові партії промислової продукції у виробників реального сектору економіки та перепродували споживачам за готівку без документального відображення в бухгалтерії.

Натомість документально відображали в обліку неіснуючу реалізацію товарів іншим суб’єктам господарювання з Київської, Дніпропетровської, Львівської, Чернівецької, Тернопільської областей, тобто замовникам конвертації, що в подальшому дозволило останнім штучно створювати податковий кредит і таким чином зменшувати платежі до бюджету та ухилятись від сплати податків.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області працівниками слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в Івано-Франківській області спільно з працівниками УСБ України в Івано-Франківській області проведено санкціоновані обшуки, за результатами яких вилучено 1 млн 452 тис.грн та 6300 доларів США, «чорну бухгалтерію», документи, печатки СПД, задіяні у схемі, та інші докази, що підтверджують протиправну діяльність.

До суду подано клопотання щодо арешту вилучених товарно-матеріальних цінностей.

На даний час досудове розслідування триває, вживаються заходи з метою дослідження обставин кримінальних правопорушень, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.