четвер , 28.03.2024

У Франківську водій, у крові якого було майже 5 проміле алкоголю, викликав поліцію (ФОТО)

У Франківську нетверезий водій звернувся до поліції – у його крові виявили 4,86 проміле алкоголю

29-річному франківцю на півдорозі до магазину на вулиці Автоливмашівській не вистачило пального. Водій залишив свій ВАЗ 21011, взяв каністру й вирішив йти до заправки.

По дорозі він образився, що мусить йти пішки, тому нецензурно сварився з тими, хто проходив повз. Небайдужі чоловіки побачили це й вирішили поспілкуватися з водієм.

В той час до поліції надійшло повідомлення про бійку. Заявником виявився водій. Екіпажу патрульних, які приїхали на виклик, чоловік розповів свою історію й повідомив, що його хотіли побити.

Відібравши пояснення в обох сторін, патрульні запропонували водію пройти тест на стан алкогольного сп’яніння.

Результат був позитивний – 4,86 проміле алкоголю у крові, що у 24 рази перевищує допустиму норму, повідомляють у прес-службі патрульної поліції Івано-Франківської області.

Як встановили поліцейські, автомобілем водій напідпитку керує вже не вперше. На 29-річного мешканця Івано-Франківська патрульні винесли постанову за ч. 4 ст. 126 КупАП (керування ТЗ особою. яка позбавлена такого права) і склали протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (керування у стані алкогольного сп’яніння). Автомобіль порушника евакуювали.

Нагадаємо, що у червні 2018 року патрульні виявили водія, який мав 4,46 проміле алкоголю у крові, а у лютому минулого року водій з 4,89 проміле алкоголю вчинив ДТП на перехресті вулиць Тисменицька-Сєченова.

Тоді винуватець аварії взагалі не побачив автомобіль, який зупинився попереду на світлофорі.