четвер , 28.03.2024

У кандидата з Прикарпаття неприємності – поліція розслідує, хто дав йому гроші на заставу

Нацполіція веде розслідування стосовно кандидата у президенти Юрія Тимошенка.

Про це повідомляється у розслідуванні програми “Схеми“, пише “Українська правда”.

“Ми ведемо розслідування відносно одного з кандидатів у президенти, заставна сума якого була наповнена пожертвами низки приватних осіб, і потім з’ясовується, що ці приватні особи про це нічого не знали”, – раніше повідомив міністр.

Пізніше у Нацполіції офіційно повідомили “Схемам”, що Аваков говорив про Юрія Тимошенка.

“Нині, за даними Нацполіції, слідчі розслідують кримінальне провадження, у якому йдеться про ймовірний обман виборців, в тому числі “шляхом можливого фіктивного надання коштів 12 громадянами України” кандидатові Юрію Тимошенкові на заставу. Стаття – перешкоджання здійсненню виборчого права”, – зазначають журналісти.

Сам Тимошенко у коментарі заявив, що вважає це розслідування політичним переслідуванням.

“Відомо, що відкрили провадження і тиск, шалений тиск, він почався ще задовго до висування… І це починалося навіть у “Народному фронті”. І коли вони почули, що я надумав десь там, не узгодивши свої дії, висуватися-балотуватися – вони одразу почали мене залякувати”, – стверджує кандидат у президенти.

Юрій Тимошенко – народний депутат, нині позафракційний. Раніше був у “Народному фронті”. Обраний від коломийського виборчого округу.  Він – офіційний кандидат у президенти України.

Водночас лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко вважає його висування на посаду голови держави політичною технологією Петра Порошенка, направленою проти неї.