четвер , 28.03.2024

Україна президента Порошенка: головні досягнення за 5 років

Основними досягненнями Петра Порошенка на посаді президента України стали модернізація армії, створення антипутінської коаліції, безвіз, Томос і створення фундаменту для зростання рівня життя.

Про це йдеться у статті “Україна президента Порошенка: Головні досягнення за 5 років”, опублікованій у виданні “Обозреватель”.

“Безумовно, одним з основних досягнень чинного президента Порошенка є модернізація армії. По суті, її довелося створювати з нуля та ще й в умовах активних військових дій. Утім, з 2015 по 2019 рік наша армія дійсно сильно змінилася. Тільки за минулий рік Збройні сили України одержали 2,5 тисячі одиниць високоточної зброї, а також нові боєприпаси”, – йдеться у статті.

Крім того, за словами авторів матеріалу, суттєво збільшено бюджет на сектор оборони і безпеки цього року. На нього планується виділити понад 5% ВВП, а конкретно на армію – понад 102 млрд гривень.

Відзначаються також і дипломатичні заслуги президента у формуванні антипутінської коаліції.

“Порошенко зміг домовитися про підтримку нашої країни світовою спільнотою. Завдяки дипломатичним зусиллям президента, Європа і США запровадили санкції проти Росії. По суті, Україну підтримав весь цивілізований світ, і завдяки дипломатичній роботі наша країна в складний і переломний момент отримала фінансову та військову підтримку”, – наголошується в матеріалі.

Важливими досягненнями Порошенка назвали також підписання Асоціації з Євросоюзом Угоду про зону вільної торгівлі і, звичайно ж, безвіз із ЄС.

“Безвіз дозволяє українцям перетинати кордон з ЄС і перебувати на її території до 30 днів без необхідності відкривати візу. За два роки дії цього режиму Європу відвідало понад 2 мільйонів українців. Безвіз також став одним з чинників залучення в Україну лоукостерів, які забезпечили жителів нашої країни дешевими авіаквитками в різні куточки світу”, – підкреслили автори.

Не оминули в статті й отримання Україною Томосу. Нагадаємо, Порошенко домігся документа про автокефалію на початку 2019 року.

“Як правильно наголосив глава держави, власна церква – це атрибут незалежності держави. Тим паче, що незалежність від московського патріархату для України – питання політичне”, – йдеться у статті.

І нарешті, важливим досягненням Петра Порошенка журналісти назвали “формування фундаменту для підвищення рівня життя українців”.

Зокрема, у статті йдеться про те, що останні кілька років в Україні зростає ВВП, що своєю чергою дозволяє підвищувати зарплату й індексувати пенсії.

“Нинішній стан української економіки суттєво покращився порівняно з показниками 2014 року. По суті, зараз в Україні розчищено плацдарм для подальшого впевненого економічного зростання та якісного стрибка рівня життя наших громадян. Фактично президент Петро Порошенко – рідкісний випадок українського політика, якому вдалося реалізувати велику частину своїх передвиборчих обіцянок”, – підсумували автори.