четвер , 28.03.2024

В Івано-Франківську на мітингу Порошенка виникла бійка (ВІДЕО)

Кілька десятків активістів “Національних дружин” прийшли сьогодні, 19 березня, на зустріч Петра Порошенка з франківськими виборцями з плакатами “Свинарчуків за ґрати!”

“Нацдружинники” і члени “Національного корпусу” прийшли на мітинг, коли на сцені виступав гурт “ТІК”, повідомляє “Курс”.

Петро Порошенко до Івано-Франківська на цей час ще не приїхав. Вони кричали “Ганьба!” і вимагали в гучномовець покарати “свинарчуків, які наживаються на армії”.

Правоохоронці взяли пікетувальників у кільце та відтіснили від мітингу. Під час сутичок використовували сльозогінний газ. Поліція виштовхала пікетувальників подалі від сцени за кордон, утворений зі службових мікроавтобусів.

“Нацдружинники” скандують “Разом і до кінця”, а прихильники президента відповідають “Банду з міста!”.

За словами керівника Нацкорпусу в Івано-Франківську Сергія Сивачука, активістів начебто почали відштовхувати приїжджі тітушки. Вони ж використали перцеві балончики. У коментарі КУРСу Сивачук розповів, що Нацкорпус і далі проводитиме “мирну акцію”.

“Нацкорпус пройшов між кордонами поліції, а тоді зліва на нас напали тітушки. Так сталось, що між нами опинились члени обласної спілки атовців, які в результаті теж постраждали. Одному в лице балончиком бризнули. Зараз атовці, Нацкорпус та поліція спільно домовились провести надалі акцію мирно”, – сказав Сивачук.

На місці сутичок начальник обласної поліції Володимир Голубош.

Пізніше у промові Петро Порошенко заявив, що “Путін сьогодні з’являється не лише в образі терориста, обвішаного гранатами, чи бойовика з триколором, а часто маскується й готовий вигукувати навіть “Слава Україні!”, щоб роз’єднати українців”. Під час виступу Порошенка “нацдружинники” залишалися за поліцейським кордоном, вигукуючи час від часу “Ганьба!”

Як повідомили в поліції, потерпілих у сутичках нема, затриманих також.

Автор відео: Фіртка