п’ятниця , 29.03.2024

Чому діти повинні рости з книгами?

Інтернет-магазин Майбук – це реальний шанс купити книгу в Україні за вигідною видавничою  ціною.

купити книги

Його діапазон, що нараховує десятки тисяч найменувань, варіюється від ділової та наукової літератури до художніх творів для дорослих і дітей. Він також містить в собі інформаційні брошури, календарі, альбоми, книги для дозвілля, розвитку творчості та подарункові видання.

Але головне, що на його віртуальних полицях є книги для кожної дитини, від малюків до підлітків. Їх можна читати і обговорювати разом дітьми. Вони забезпечують безліч особливих моментів і приводів для розмов, які допомагають з’ясувати:

  • де ховаються пінгвіни;
  • як перетворитися на міс Досконалість;
  • де живуть веселі звірята
  • як розплутує справу детектив П’єр;
  • як здійснити подорож через час і простір.

Купувати дитячі книги на сайті Майбук дуже легко і просто. Інтуїтивно зрозуміла навігація дозволяє швидко відшукати потрібне видання та оформити замовлення з доставкою в будь-яку точку України.

Діти повинні зростати з книгами

Виховання в будинках без книг і в оселях з бібліотекою з декількох сотень видань так само сильно впливає на освітній рівень дитини, як батьки, які ледь закінчили навчання в середній школі в порівнянні з батьками, які отримали вищу освіту. Наявність одного з факторів (бібліотеки або батьків з університетською освітою) дозволяє дитині просунутися в освіті вперед на 3 роки.

Присутність книг в домашніх умовах – це найвагоміший показник академічної успішності, що перевищує заможність, освіту батьків та інші фактори. Щоб добре навчатися в школі, діти повинні рости в будинках, які рясніють книгами. Це найефективніший та відносно дешевий спосіб підвищення їхньої успішності.

Важливість читання

Вісімдесят відсотків розвитку мозку відбувається в перші три роки життя. Досвід, отриманий в цей час, визначає його майбутні можливості. Книги – це слова, діти повинні їх чути дуже багато, щоб розвинути свій мозок. Всього 15 хвилин щоденного читання з батьками збагачують мову дитини на мільйон слів за один рік.

Малюки з сімей, що поважають книги, приходять в дитячий садок, почувши 45 мільйонів слів. Їхні ровесники із сімей, які не приділяють читанню належної уваги, встигають почути до цього моменту лише 13 мільйонів слів. Цей приголомшливий розрив в 32 мільйони, безпосередньо прогнозує майбутні результати.

Батькам маленьких дітей рекомендується щоденно читати їм вголос. Слова і картинки в книгах відповідних віку сприяють зміцненню навичок мовлення та грамотності у малюків. Але книги в будинку приносять максимальну користь тільки тоді, коли діти мають можливість вибирати їх самостійно.

Це підтверджують численні дослідження. На питання, яка книга сподобалася найбільше, 80% дітей називають ту, яку вони вибрали самі. Письменник Роальд Даль вважає, що «дитині необхідно відчувати себе комфортно з книгами, які повинні бути не лякаючі, а кумедні та захоплюючі».