четвер , 28.03.2024

У Франківську заклали наріжний камінь під будівництво нового храму (ФОТО)

Біля каплиці Стрітення Господа Нашого Ісуса Христа на вулиці Богдана Хмельницького освятили наріжні камені, які закладуть під фундамент майбутнього храму.

Чин освячення здійснив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, повідомляє прес-служба Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

15 лютого, наша церква відзначає одне з найбільших свят Церковного року – Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. По-особливому це свято відзначають на парафії Стрітення Господнього, що в Івано-Франківську по вул. Б. Хмельницького, адже в цей день є їхній престольний празник.

Урочисті богослужіння розпочались в переддень свята молитвою Великої вечірні з Литією, тексти якої вже готували нас до  цього радісного дня. На завершення Вечірні резидент храму о. Володимир Лукашевський освятив новий образ Божого Милосердя, який для парафії поофірували доброчинці з далекої Іспанії.

А вже вранці понад дві сотні людей зійшлися до маленького храму на урочисту спільну молитву. Після святкової Утрені, адміністратор парафії о. Тарас Нейлюк, спільно із запрошеними священнослужителями, парафіянами та гостями храму, вийшли на церковне подвір’я, щоби зустріти Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владику Володимира Війтишина.

Увійшовши до святині, Митрополит розпочав Божественну Літургію, в часі якої звернувся до присутніх у храмі зі словом-проповіддю. Владика роздумував над Євангельським уривком, який і послужив до встановлення цього свята.

«Наш Господь ніколи не нехтує людьми, але завжди бажає бути з ними та приходить до них, а тому і ми, в свою чергу, мусимо робити якісь зусилля, щоби своїми добрими ділами йти Йому на зустріч», – закликав проповідник.

Під час спільної молитви чимало з присутніх приступили до св. Таїнства Покаяння, щоб під час причастя, могти прийняти Євхаристійного Христа до своїх сердець.

На завершення богослужінь, о. Тарас Нейлюк висловив подяку Митрополиту за спільну молитву та благословення, а також отцям, які прибули на храмове свято, а саме: отцю-протопресвітеру Борису Гобиру, о. Андрію Чорненку,  о. Віталію Максиміву, о. Роману Кандрачу, о. Зеновію Слоїку та о. Ігорю Наритнику.

Також настоятель склав слова вдячності усім помічникам, які своєю працею впродовж кількох днів готували святиню до цього радісного свята.

На храмове свято завітали міський голова Руслан Марцінків і секретар міської ради Оксана Савчук. Представники влади запевнили у своїй підтримці громаду в їхній давній мрії – зведенню для Господа житла в їхньому мікрорайоні.

Після завершення Святої Літургії на подвір’ї біля каплиці відбулося освящення наріжних каменів, які закладуть під фундамент майбутнього храму. Священослужителі також привітали парафіян зі святом Стрітення Господнього та освятили свічки.