п’ятниця , 19.04.2024

За удар в обличчя поліцейського житель Коломийського району заплатить солідний штраф

20 тис. штрафу заплатить житель Коломийського району за те, що вдарив поліцейського та “відправив”  останнього на лікарняне.

Свій випад у сторону правоохоронця забіяка пояснив тим, що перебував з ним у неприязних стосунках.

Про це йдеться у вироку Коломийського міськрайонного суду від 20 лютого.

Інцидент, як випливає із матеріалів справи, трапився  ввечері 8 травня 2016 року на вул. Січових стрільців в м. Коломия.

Тоді фігурант справи – раніше не судимий Орест Т. підійшов до поліцейського “Пріуса”, до переднього пасажирського сидіння, тріснув з кулака в обличчя сидячому там працівнику правоохоронних органів Олександру Ш.

У результаті удару поліцейський  отримав легкі тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми із струсом головного мозку, забою м’яких тканин в ділянці правої очниці з набряком та синцем.

А сам нападник отримав кримінальну справу за ч.2 ст. 345 КК “Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”.

У суді обвинувачений свою вину повністю визнав, щиро розкаявся та просив суворо не карати. Розповів, що того дня від побачив потерпілого у поліцейському “Пріусі”, одягненого у форму, і через неприязні стосунки з ним, підійшов та вдарив.

У результаті розгляду справи суд прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Тож визнав винуватим його у вчиненні злочину за ч.2 ст. 345 КК і, застосувавши ст.69 КК “Призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом”, призначив покарання у вигляді штрафу – 20400 грн.