четвер , 18.04.2024

Двох жителів Прикарпаття судитимуть за “відмивання” 29 мільйонів гривень

Судитимуть двох псевдопідприємців, які створили ряд підприємств, щоб через них «відмивати» кошти                              

Прокуратурою Івано-Франківської області скеровано до суду обвинувальний акт щодо 2 осіб, які звинувачуються у вчиненні фіктивного підприємництва та легалізації (відмивання) злочинно одержаних доходів.

Установлено, що протягом 2016-2018 років зазначеними особами зареєстровано ряд підприємств, що використовувалися в незаконних фінансових операціях, кінцевою метою яких була конвертація коштів (переведення в готівку) та виведення їх у «тіньовий» сектор економіки.

За допомогою створених підприємств обвинувачені за останні три роки конвертували понад 29 млн грн, надаючи можливість різним суб’єктам господарювання користуватися грошима.

У цьому провадженні, з метою забезпечення спеціальної конфіскації та конфіскації майна обвинувачених, накладено арешт на майно вартістю 3 млн грн.

Обвинувальний акт щодо зловмисників скеровано до суду за ч. 2 ст. 205 («Фіктивне підприємництво») та ч. 3 ст. 209 («Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом») КК України.

Фігурантам загрожує покарання до 15 років позбавлення волі, повідомляють у прес-службі прокуратури Івано-Франківської області.