четвер , 28.03.2024

В Івано-Франківську запровадили сервіс безготівкової оплати проїзду

Стаціонарні валідатори наразі мають лише тролейбуси MAN. А інші, як і 27 і 41к автобусний маршрут, матимуть їх до першого червня.

Спільно з Visa та Ощадбанком КП “Електроавтотранс” запустили можливість оплати проїзду в громадському транспорті за допомогою безконтактної банківської картки чи будь-якого NFC-пристрою з функцією безконтактних платежів, наприклад, смартфона з ApplePay чи G Pay.

«Однією з головних ідей впровадження «електронного квитка» є виведення з обігу в транспортних засобів готівки і зробити оплату проїзду у комунальному транспорті більш зручною для наших пасажирів.

Тому ми крок за кроком впроваджуємо нові сервіси безготівкової оплати. Дуже дякую компанії Visa, яка за власний рахунок забезпечила можливість прийому безконтактних банківських карт», – зазначив директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк.

Стаціонарні валідатори наразі мають лише тролейбуси MAN. А інші, як і 27 і 41к автобусний маршрут, матимуть їх до першого червня.

«Ми раді, що завдяки спільній роботі наших партнерів, компанії Visa та нашого комунального підприємства, ми розширюємо можливості безготівкової оплати в комунальних тролейбусах і автобусах. Наша мета не лише збільшувати частку комунального транспорту, закуповувати новий рухомий склад, але й впроваджувати сучасні технології оплати проїзду.

Як ви знаєте, ми першими в Україні запровадили sms-квиток, а сьогодні ми одними з перших починаємо прийом безконтактної банківської картки. Таким чином ми продовжуємо розвивати концепцію «Івано-Франківськ smartcity» і до 1 червня 2019 року маємо на меті максимально перейти до впровадження «електронного квитка», – зауважив міський голова Руслан Марцінків.

Та додав, що далі будуть розширюватися мережу, де можна буде користуватись безконтакною оплатою. Тобто з часом, можливість безконтактної оплати за проїзд з’являться і у приватних перевізників.