вівторок , 16.04.2024

Чоловік знайшов чуже посвідчення водія і під час порушення ПДР ним скористався

В Івано-Франківську чоловік на заправці знайшов чуже посвідчення водія, яким скористався через рік після знахідки.

Зокрема пред’явив його поліції після того, як його спіймали на порушення правил дорожнього руху. За такий креатив чоловік потрапив на лаву підсудних.

Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду від 5 лютого. Як випливає із нього, фігурант справи – раніше не судимий Ігор К. Посвідчення водія він знайшов на заправці “WOG” на вул. Гетьмана Мазепи на початку 2015 року.

Коли ж 20 червня 2016 року чоловік припаркував свою “дев’ятку” на вул. Панаса Мирного в зоні дії знаку “Стоянку заборонено”, то потрапив до рук поліцейським. Далі, під час перевірки його документів патрульними, пред’явив їм чуже посвідчення.

У судовому засіданні вину він свою повністю визнав. Розповів, що знайшовши посвідчення,  хотів повернути те власнику. Однак не знайшовши його, вирішив залишити собі. Суд за згодою учасників провадження досліджувати докази, стосовно тих обставин, які ніким не оспорюються, не став. Прийшов до переконання про винуватість обвинуваченого та до висновку, що перевиховання його можливе без позбавлення волі.

Тож визнав винуватим у злочині за ч. 3 ст. 357 КК “Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження” та дав 850 грн штрафу. Чуже посвідчення водія суд сказав залишити при матеріалах кримінального провадження у прокуратурі.

Ольга КРАВЕЦЬ