четвер , 28.03.2024

Франківські патрульні пожалілися, що їх змушують мити службові автомобілі

Поліцейські управління патрульної поліції Івано-Франківської області самі миють службові автомобілі.

Попри те, що їхнє управління закуповує послуги мийки й чистки машин. Через це вони звернулися з рапортом у Київ до начальника Департаменту патрульної поліції України Євгенія Жукова. Та наразі безрезультатно. А патрульні, які поставили підписи під рапортом, тепер скаржаться на тиск.

Протягом двох років патрульні Івано-Франківщини кожної нічної зміни власноруч миють машини на території управління. Натомість керівник управління Олег Костенко відповів, що договори на мийку машин є, але “не показуються перед особовим складом”. Розповідати більше він відмовився, інформує Слідство.Інфо.

Івано-франківські патрульні поскаржилися на свого керівника Олега Костенка, звернувшись до головного патрульного України Євгенія Жукова. Під рапортом підписалося 44 поліцейських.

Вони не знали про закуплені послуги мийки й хімчистки автомобілів, тому робили це самотужки. Ба більше, у 2015 році згідно з рапортом поліцейських для чистки салонів патрульних автівок кожен з них навіть здав кошти на покупку пилососа Karcher.

Від 2017 року Управління патрульної поліції Івано-Франківської області закуповує послуги мийки та чистки салонів службових автомобілів у приватного підприємця Володимира Тучака.

Виконувати роботи мав приватний підприємець Володимир Тучак, який працює керівником відділу запчастин у фірмі “Класик-Авто”. Саме ця компанія фактично надавала послуги на замовлення.

Але патрульні заявляють, що жодну службову машину жодного разу не мили на мийці “Класик-Авто”.

“Класик Авто” володіє Василь Угренюк – депутат Вовчинецької сільської ради, він також є власником іще кількох компаній в Івано-Франківську.

Тендер з хімчистки салонів патрульних автомобілів проходив 2017 року, вартість послуг – 31 тисяча гривень. А торік підприємець Тучак повинен був надати такі послуги управлінню поліції на 81 тисячу гривень. Єдиним конкурентом Тучака на тендері була “Класик Авто”, де, власне, він і працює. І така ситуація складається не вперше.

“Класик-Авто” і ФОП Тучак часто виходять на торги разом, але підприємець пропонує зазвичай нижчу ціну, ніж компанія, в якій він працює. Та послуги все одно потім надає “Класик-Авто”.

2017 року “Класик-Авто” і підприємець Тучак брали участь у торгах з шиномонтажу для патрульних. Вартість договору – 22 тисячі гривень.Тучак також виграв тендер на 245 тисяч гривень на технічне обслуговування патрульних машин.

У телефонній розмові з журналістами Слідства.Інфо Володимир Тучак це підтвердив – послуги поліцейським надають у Toyota-центрі “Класик-Авто”, там є і вся бухгалтерія щодо виконання тендерів.

Рапорт патрульних керівник Жуков повернув в Івано-Франківськ. А в Департаменті патрульної поліції України Слідству.Інфо повідомили, що наразі “триває перевірка”. Надати відповідь журналістам вони повинні найближчим часом.

А поки поліцейські, які поставили підписи під рапортом, скаржаться на тиск: їм перешкоджають просуватися по службі, переводять на нижчі посади та не виплачують премії.