п’ятниця , 29.03.2024

У школах Івано-Франківська на тиждень оголосили карантин

Сьогодні, 1 лютого, профільна комісія прийняла рішення щодо карантину у школах Івано-Франківська. 

карантин

Загальноосвітні заклади та позашкільної освіти призупинять навчання з 4 лютого до 8 лютого включно.

Зараз в Івано-Франківську сезонне загострення гострих респіраторних інфекцій та грипу,- повідомляється на сайті міського голови Руслана Марцінківа.

Зі слів керівника управління надзвичайних ситуацій Ігоря Влізла, до досягнення епідемпорогу лишилось трохи більше 17%. Та оскільки ситуація йде до загострення і кількість хворих за останні дні значно зросла, особливо серед дітей, навчання призупинити варто, аби зупинити розповсюдження вірусної інфекції. Також рекомендуватимуть обмежити масові заходи для дітей протягом цього місяця.

Начальниця управління охорони здоров’я МВК Марія Бойко наголосила, що найбільше від ГРВІ постраждали саме діти. За останні чотири тижні за медичною допомогою звернулось понад шість тисяч пацієнтів віком до 18 років. А це – майже 70% від загальної кількості хворих.

За таких обставин до школи та на гуртки не ходять лише діти, педагоги продовжують працювати, займатись своєю методичною або ж організаційною роботою. Таким чином, на зарплатню призупинення навчання не вплине, пояснив директор департаменту освіти Ігор Максимчук. 

“Ми моніторили епідеміологічну ситуацію, аби вчасно прийняти потрібне рішення. Тому в терміновому порядку комісія провела засідання, аби довести доцільність карантину та визначити його термін. Поки лишаємо дітей вдома на тиждень. Однак будемо спостерігати надалі і при необхідності продовжимо карантин”, – зауважив міський голова Руслан Марцінків.