п’ятниця , 29.03.2024

У Франківську чоловік накинувся на поліцейських, бо ті “підрізали” його на дорозі

8500 грн штрафу присудив Івано-Франківський суд чоловіку, що обматюкав та вдарив працівника Патрульної поліції.

Чоловік розізлився на патрульних, бо ті, виконуючи службове завдання,  підрізали авто, за кермом якого була його дружина.

Інцидент трапився 8 квітня 2018 року у Івано-Франківську. Як випливає із вироку суду від 6 лютого 2019 року, поліцейські на своїй службовій “TOYOTA PRІUS” здійснювали патрулювання по вул. Тисменицькій та отримали орієнтування на “BMW” на іноземній реєстрації, що, порушуючи правила дорожнього руху, рухалося в напрямку із Тисмениці у Івано-Франківськ.

Незадовго після цього поліцейські побачили схожий автомобіль, тож увімкнули проблискові маячки синього та червоного кольору, звуковий сигнал та почали розвертатись. В цей час у зустрічному їм напрямку рухалось авто “RENAULT MEGANE”, водійка якого спершу проявила неуважність та не надала їм дорогу, а потім почала різко гальмувати.

Патрульні ж поїхали далі, подавши сигнал для зупинки для “BMW”. Коли поспілкувались із водієм та повернулись до службового авто, то якраз до них під’їхало і ““RENAULT”. Звідти вийшла водійка із своїм чоловіком.

Останній матюкався, мовляв, хто так їздить і зацідив з кулака в голову одному із патрульних, спричинивши йому тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми зі струсом головного мозку

У суді обвинувачений свою вину визнав, щиро розкаявся. А потерпілий у суд не з’явився, надіславши до суду заяву, що претензій до обвинуваченого не має, цивільного позову не заявляє, а щодо покарання – покладається на  розсуд суду.

Як результат розгляду –  суд визнав обвинуваченого  винним у злочині за ч.2 ст.345 КК України “Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу” та призначив покарання  із застосуванням ч.1 ст.69 КК України  “Призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом”у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що  становить 8 500 грн.

Ольга КРАВЕЦЬ