п’ятниця , 29.03.2024

У Карпатах на горі Піп Іван загинуло двоє туристів

Під час сходження на гору Піп Іван заблукала група з восьми туристів. Шістьох вдалося врятувати, а двоє туристів – загинуло.

Піп Іван

У ДСНС Івано-Франківської області повідомляють, що 22 лютого, о 21:45 до надійшла інформація, що до пошуково-рятувального посту на горі Піп Іван звернулася група туристів (вісім осіб), які рухались на гору Піп Іван-Чорногірський.

О 21:30 до рятувального поста на ношах транспортували трьох туристів зі значними обмороженнями, два з яких померли, п’ятеро туристів прибули самостійно:

“Станом на 22:10 з групи туристів на горі Піп Іван загинуло дві особи. Решта шість туристів перебувають в приміщенні рятувального посту, загрози їхньому життю немає”, – повідомляють надзвичайники.

Слід зауважити, що Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост попереджав про несприятливі погодні умови на вершині:

“Станом на 08:00 22.02.2019 на г. Піп Іван Чорногірський хмарно. Падає сніг, хуртовина. Видимість обмежена до 50 м. Вітер південно-західний 5 м/с. Температура повітря -7°С”, – йшлося у повідомленні.

Нагадаємо, цього року у Карпатах смертельні випадки у засніжених горах уже мали місце на Закарпатті та Львівщині.