четвер , 28.03.2024

У Вінниці від кору помер студент з Івано-Франківщини

11 лютого у Вінниці попрощалися зі студентом медунівеситету Сергієм Бутенком, який помер від ускладнень кору.

Хлопець навчався на другому курсі, повідомляє Вінниця.інфо.

“Ми жили разом в одному гуртожитку, його кімната була навпроти моєї. За весь час, коли я його знаю, він завжди був дуже щирий та добрий. Перед тим, як він мав захворіти, це було на початку навчання, ми стояли на вулиці і він поскаржився на погане самопочуття, що у нього температура, кидає в жар.

Ми йому казали, щоб він стерігся, бо зараз епідемія кору, але так вийшло, що він також захворів. Зараз нам сказали, що допускають до занять, лиш якщо зроблено щеплення в рік і шість років. Потрібно нести в медпункт довідку, а якщо немає щеплення, то в медпункті зроблять”, – розповідає подруга Сергія Ангеліна Ротар.

У лікарні Сергій перебував з 4 січня. Спочатку з діагнозом “мононуклеоз”. На фоні зниженого імунітету хлопець захворів на кір, що дало ускладнення на легені й призвело до смерті.

Батькам хлопця фінансово допомагали друзі та студенти, оскільки лікування було досить дорогим.

“Абсолютно усіх студентів зараз обстежили і також була вибрана медична документація із щепленнями наших студентів. Зараз стоїть питання про те, щоб рекомендувати включити карту щеплень всіх абітурієнтів з наступного року, для того, щоб вона була обов’язковим документом при вступі до університету.

Власне, від батьків Сергія є офіційна довідка про те, що він був щеплений, при чому двічі. Питання в тому, яка була специфічна реакція організму цього хлопця, про це ми вже ніколи не дізнаємось”, – зазначила прес-секретарка університету Вікторія Родінкова.

В медуніверситеті ввели додаткові канікули для того, щоб попередити передачу інфекції.

Поховають хлопця 13 лютого на Тисмениччині, Івано-Франківської області, звідки він родом.