п’ятниця , 19.04.2024

Український історичний фільм “Захар Беркут” покажуть в Іспанії

На Європейському кіноринку відкрилися офіційні продажі історичного екшена «Захар Беркут», виробництва Kinorob та Cinema Day за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

У перший день роботи ринку компанія FILM.UA Group уклала договір з компанією Flins & Piniculas про передпродаж прав на показ стрічки на території Іспанії

Як зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко: «Приємно, що українська стрічка привернула увагу закордонних кінопрофесіоналів у перший же день роботи кіноринку. Очікується, що у «Захара Беркута» буде дуже широка географія прокату, а Іспанія – це чудовий старт».

У широкий прокат в Україні Захар Беркут» режисерів Ахтема Сеітаблаєва та Джона Вінна вийде 10 жовтня 2019 року.

Головні ролі у фільмі, знятому за мотивами повісті Івана Франка, виконали: Алекс МакНіколл (Максим Беркут), Роберт Патрік (Захар Беркут), Томмі Фленаган (Тугар Вовк), Поппі Дрейтон (Мирослава), Цегмід Церенболд (Бурунда), Андрій Ісаєнко (Петро), Олег Волощенко (Гард) та інші.

Генеральний медіа-партнер історичного екшена «Захар Беркут» – канал «Україна». Партнер та консультант стрічки – Міжнародний Фонд Івана Франка.

Раніше повідомлялось, що до знімальної команди «Захара Беркута» приєдналися голлівудські колеги. Продюсерами фільму з американського боку виступили Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Коллінз.

Назва: Захар Беркут

Слоган: У свободі моя сутність

Синопсис: 1241 рік. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Однак вночі кілька місцевих мисливців брати Беркути потайки пробираються в табір та звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення.

Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити багаточисельного ворога.

Режисер: Ахтем Сеітаблаєв

Співрежисер: Джон Вінн

Оператор: Юрій Король

Продюсери: Єгор Олесов, Юрій Карновський, Джефф Райс, Раджа Коллінз

Автори сценарію: Ярослав Войцешек, Річард Ронат за мотивами повісті Івана Франка «Захар Беркут»

Художник-постановник: Влад Одуденко

Художник з костюмів: Антоніна Белінська

Художник із гриму: Алла Леонова

Кастинг-директор з українського боку: Ольга Клименко

Постановка трюків: STUNTALOT

Жанр: бойовик, історична драма

Прем’єра в Україні: 10 жовтня 2019 року

Дистрибутор: UFD

Виробництво: Kinorob, CinemaDay

За підтримки Державного агентства України з питань кіно

Генеральний медіа-партнер та бродкастер: телеканал «Україна»

Хронометраж: 110 хв