п’ятниця , 19.04.2024

Порошенко та Епіфаній привезли Томос на Прикарпаття (ФОТО)

На Прикарпаття прибули Митрополит Київський і всієї України Епіфаній та Президент України Петро Порошенко.

Наразі в Манявському Хресто-Воздвиженському чоловічому монастирі вони представляють вірянам Томос про Автокефалію, пише Фіртка.

“Дякую прикарпатським ієрархам, які сьогодні розбудовують українську православну церкву. Сьогодні ми святкуємо нашу духовну перемогу. Ми молимося щоб Господь дарував нам справедливий мир, ми хочемо жити у державі, де панує мир, – говорить Митрополит. – Ми живемо в історичний момент і віримо, що Господь буде і далі допомагати нам утверджувати українську помісну церкву”.

“Томос – це свідоцтво, грамота, яка гарантує нам незалежність. Вже п’ять парафій на Прикарпатті приєдналися до Української Православної Церкви. Москва чекала, що у нас почне литися кров, будуть штурмувати храми, але не дочекалися, — каже Президент Петро Порошенко. — Бо Українська Православна Церква йде з вірою та миром. Люди розуміють, що не може в Україні церква бути під покровительством країни агресора, яка починає службу з молитви за Путіна. Сьогодні в день до ПЦУ долучаються громад більше, ніж за останні 5 років.

Нагадаємо, 5 січня 2019 року у Стамбулі підписали томос про автокефалію української церкви  та 6 січня патріарх Варфоломій передав його митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

3 лютого у Софії Київській пройшла церемонія інтронізація предстоятеля Православної Церкви України митрополита Епіфанія.

Один коментар

  1. парафіянин

    Православним нехай дають Томос, а греко-католикам – достойні пенсії і зарплати!..