середа , 17.04.2024

ЗМІ назвали Мураєва головним «стукачем» України

Мураєв зробив вчинок, завдяки якому очолив даний антирейтинг.

Лідер партії «НАШІ» Євген Мураєв очолив ТОП «стукачів» 2018 року по версії видання «Голос.ua». Також до нього увійшли «агент Катерина» і студентка Наталя Бурейко, golos.ua.

«Минулий рік для України був традиційно багатий на різного роду зради, гучні скандали, викриття і «зливи». У нашому рейтингу ми вирішили зосередитися на випадках «сексотства». Ми відібрали три найгучніших «сексотства» минулого року: історії політика Євгена Мураєва, «агента Катерини» і студентки Наталії Бурейко», – йдеться в матеріалі.

Очолює рейтинг Євген Мураєв, лідер політичної партії «НАШІ», який, як пише «Голос.ua», шокував багатьох своїми витівками.

«Ще 21 вересня 2018 року він заявив, що покидає партію Рабиновича і створює свій власний політичний проект. Колишні соратники небезпідставно звинуватили Мураєва в тому, що він продав інтереси всієї опозиції. Адже, як стало відомо, Євген відвідував Банкову напередодні заяви про відхід з «За життя». Слідом за цим Євген Мураєв створив партію «НАШІ». Дана політична сила тут же починає вести масову піар-кампанію. Партійні гасла на білбордах сильно перегукувалися з гаслами вчорашніх однопартійців Мураєва. За цим явно стирчать вуха Банковій, яка вирішила руками Мураєва розсіяти голоси і підтримку протестного електорату», – наголошується в статті.

Після створення своєї партії і послідував за цим запуску телеканалу «НАШ», Мураєв і зробив вчинок, завдяки якому очолив даний антирейтинг.

«15 грудня 2018 року він заявив, що його партія є проукраїнською, а «Опозиційна платформа – За життя», створена його колишніми соратниками, -«п’ята колона Кремля». З цим Мураєв пішов в СБУ щоб ініціювати перевірку діяльності опозиціонерів на предмет пособництва Росії. Простіше кажучи, «настукав» на своїх ніби як ідеологічних союзників в спецслужбу. На «стукацтво» Мураєва в СБУ відповіла навіть Росія, і політик потрапив до списку санкцій Кремля. Цим він остаточно відвернув від себе протестний електорат і обнулив свої шанси в президентській гонці. Про що красномовно говорять дані соцопитувань: рейтинг Мураєва коливається на межі статистичної похибки – 1,7%. Таким чином Євген Мураєв остаточно обрушив свій електоральний рейтинг, очоливши замість цього наш рейтинг «стукачів», – пише «Голос.ua».

Ще один приклад «сексотства», про який йдеться в матеріалі – це відома «агент Катерина», співробітниця НАБУ, яка опинилася в епіцентрі скандалу з «бурштиновому справі». Прославилася вона тим, що тісно спілкувалася з народними депутатами, на яких потім «стукала» в органи.
Замикає рейтинг «стукачів» студентка Наталя Бурейко, яка «настукала» в Facebook (тобто, всьому світу) на чоловіка заступник голови Госбюро розслідувань Олександра Варченко – нібито він її брудно домагався. Пізніше з’ясувалося, що це було провокацією.

«У будь-якому випадку всі три фігуранти нашого рейтингу своїми діями дуже сильно зіпсували собі репутацію -« стукачів »не любить ніхто. І якщо Наталя Бурейко, як особа непублічна, і «агент Катерина», як особа засекречене, відчують наслідки своїх дій в меншій мірі, то Євгену Мураєву його витівка, очевидно, буде коштувати політичної кар’єри», – констатує «Голос.ua».