вівторок , 23.04.2024

Гриби з-під снігу: у Карпатах відкрили грибний сезон-2019 (ВІДЕО)

Верховинець Юра Соломченко, відомий грибник і карпатський гід, сьогодні відкрив цьогорічний грибний сезон.

Найвідоміший грибник України Юрій Соломченко знявся на відео під час подорожі і самого моменту пошуків. Його дві знахідки – білі гриби.

“Гриби з-під снігу! Ти маєш це побачити! Обіцяю і відразу виконую: я іду у грибний сезон 2019 просто зараз! Це не жарт, це – #зегриби!” – виклали відео на його сторінку в мережі.

По гриби чоловік пішов з лопатою. Гриби не довелося навіть відкопувати – вони росли на проталинах, пише “КУРС”.

“Це неможливо!” – сумніваються користувачі мережі. “До сьогоднішнього дня було неможливо”, – відгукнувся Юрій Соломченко.

Юрій Соломченко розповів секрет цього дива: він знав, де шукати гриби.

“Вже третій рік я експериментую з грибами взимку. Знаю місця, де живе грибниця, де ростуть гриби, і залишаю маленькі гриби під сніг на зиму. Цього разу також залишив кілька – і один білий знайшов на саме Різдво. Я знав, де залишив ці гриби. І знав, що в цей день піду їх шукати. Вони спочатку були під снігом. Як вони мали би рости, орієнтувався по гливі. 

Біля моєї хати на стовбурі дерева росте глива. І вона росла весь цей час узимку – було 20 градусів морозу, вона замерзла, але відійшла і далі набирала тіло. Цей процес із гливою я знімав на відео, бо саме так я фіксую свої експерименти, і ще й тому, що я знаю – просто так мені можуть не повірити”, – каже грибник. 

Юрій Соломченко додав, що це вперше за три роки йому вдалося знайти “свої” гриби на “своєму” місці – цьому передували багато невдач і помилок.