п’ятниця , 29.03.2024

Боротьба за другий тур виборів: політтехнолог назвав учасників

Нині говорити про перемогу шоумена Володимира Зеленського, попри результати рейтингів, у яких він лідирує, не слід, оскільки в українській політиці немає нічого постійного та стовідсоткового.

На цьому в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK наголосив політтехнолог, директор Української політконсалтингової групи Дмитро Разумков.

Політтехнолог, коментуючи результати останніх соціологічних опитувань, зауважив, що нині Петро Порошенко та Юлія Тимошенко йдуть практично на одному рівні.

Так, згідно з опитуванням «Соціополісу», підтримка шоумена Володимира Зеленського становить 25,4%, Юлії Тимошенко – 15,4%, Петра Порошенка – 14,6% тих, хто визначився і піде на вибори.

«Якщо ми візьмемо всіх, то в Зеленського – 19,3%, 11,4% – у Тимошенко і 10,3% – у Порошенка», – додав Дмитро Разумков і наголосив, що й інші соціологічні опитування показують тенденцію – Зеленський лідирує, і розрив із рештою є значним.

«Тимошенко й Порошенко на сьогодні будуть боротися за друге місце. До виборів ще більш як місяць, більше 40 днів. Багато що змінюється у нашій політиці. І слід віддати належне, що чомусь Юлія Володимирівна в січні і лютому зайняла якусь вичікувальну позицію, і це не відображається позитивно в її рейтингах», – зазначив політтехнолог.

Щодо Тимошенко, експерт додав, що нині від неї немає ані меседжів, ані значної активності, які формували б порядок денний. Водночас він зауважив, що питання томосу додало підтримки чинному Президенту Петру Порошенку.

Крім того, Дмитро Разумков наголосив, що сьогодні говорити про перемогу Володимира Зеленського не слід через мінливість української політики.

Нагадаємо, згідно з останніми соціологічними опитуваннями, до другого туру президентських виборів виходять Володимир Зеленський і Петро Порошенко. Юлія Тимошенко втратила лідерство і посідає лише третє місце. Її рейтинг не зростає або навіть сповзає.