четвер , 28.03.2024

45-річна українка встановила рекорд – народила 19-ту дитину (ФОТО)

Дев’ятнадцяту дитину народила жителька села Глинне Рокитнівського району Світлана Ковалевич.

19 дітей

Про це сьогодні, 18 січня, повідомили в управлінні охорони здоров’я Рівненської обласної державної адміністрації.

Хлопчик, котрого назвали Назар, має вагу 3 кг 930 грамів та зріст 62 см. Немовля почувається добре. Пологи минули без ускладнень.

Маму лікарі характеризують як дисципліновану жінку, котра виконувала всі рекомендації лікарів під час вагітності. Проходила обстеження і у спеціалістів Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім.В.Поліщука.

Як розповідають у Рокитнівській центральній районній лікарні, на пологах дружини був присутній чоловік. Пан Петро весь час стояв біля вікна, молився, а коли на світ прийшов синочок, то… заплакав на радощах.

У родині жартують, Назарчик – то подарунок батькові на день народження на Водохреще та мамі, котра 45-ти річчя буде святкувати 22 січня. Пані Світлана Ковалевич – не лише щаслива багатодітна мати, а й уже бабуся.

Завідувачка акушерсько – гінекологічним відділенням Рокитнівської ЦРЛ Людмила Коцюрубська каже, що у поліському районі звикли до багатодітних родин, де є 15 – 16 дітей. Навіть є 18 – жінка з села Познань у грудні минулого року народила 18-ту дитину.
А от 19-та дитинка – то вперше.

Загалом на Рівненщині проживає 24470 багатодітних матерів, розповідають в обласному управлінні соцзахисту. Вони народили та виховують 66773 дітей.