четвер , 28.03.2024

Фільм франківських тепловиків отримав три нагороди на кінофестивалі в Італії

Фільм “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” отримав три нагороди в індустріальній секції міжнародного кінофестивалю у Трієсті (Італія).

Створена за підтримки Держкіно документальна картина “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” режисерки Надії Парфан отримала такі нагороди секції Last Stop Trieste: Film Center Serbia LST Award – 2500 євро, HBO EUROPE Award – 1000 євро та FLOW Post Production Award – грошовий приз на сервіси, необхідні для постпродукції фільму. Про це повідомляє Держкіно.

Творців фільму привітав присутній на копродукційному форумі When East Meets West голова Держкіно Пилип Іллєнко.

“Український фільм виборов три з чотирьох нагород цієї секції, і це неймовірний успіх для картини, яка тільки розпочинає своє фестивальне життя”, – сказав він.

Нагадаємо, що індустріальна секція Last Stop Trieste кінофестивалю в Трієсті відбулася цьогоріч вп’яте. До участі в ній було відібрано п’ять фільмів з усього світу, які ще не мали міжнародної прем’єри.

Ми знали, що наші комунальники не підведуть, та не очікували такого визнання нашого проекту і досі перебуваємо під враженням від цього джекпоту”, – каже продюсер фільму Ілля Гладштейн.

Проект фільму став одним із переможців 10 конкурсного відбору Держкіно. Сума державної фінансової підтримки становить 1 млн 69 тис. грн при загальній вартості виробництв 1 млн 169 тис. грн.